A szegedi operajátszás barátainak

2017-07-02 07:59

A Szegedi Nemzeti Színház operatársulata az Armel Nemzetközi Operaverseny és Fesztivál keretében 2017. júl. 1-jén, szombaton este fél 8-kor Bécsben előadta Donizetti Il giovedì grasso c. vígoperáját. (A produkciót itthon Farsangi kalamajka címen játszottuk három éve.) A mostani előadás a fesztivál aktualitásából, a bécsi helyszín miatt, illetve kitűnő versenyszereplőnk Morgane Heyse kedvéért olasz nyelven hangzott el. Toronykőy Attila remek rendezésében nagyszerű szereplőink (Cseh Antal, Dani Dávid, Doszpod Kristóf, Himmer Veronika) mellett kiváló új énekesek (a versenyzőn kívül Balczó Péter, Laczák Boglárka és Szélpál Szilveszter) is felléptek. Az est karmestere Gyüdi Sándor volt.
A bécsi előadást az Arte francia-német kulturális televízió on-line közvetítette, ami 2017. dec. 31-ig megtekinthető alábbi linkeken:

http://www.arte.tv/fr/videos/076006-003-A/il-giovedi-grasso-de-gaetano-donizetti-armel-opera-festival

http://www.arte.tv/de/videos/076006-003-A/il-giovedi-grasso-von-gaetano-donizetti-armel-opera-festival

Az Arte Live Weben e linkekre kattintva a francia és német mellett angol nyelven is szavazni lehet a fesztivál legjobb produkciójára, de csak júl. 3-án éjfélig. 2015-ben már sikerült egyszer megnyernünk a fesztivál e rangos díját A varázsfuvola előadásával, ennek következtében szerepelhettünk tavaly ősszel Londonban. Akinek tetszik a mostani produkciónk, szavazzon ránk!