JÖN! JÖN! JÖN! Folynak a Bál a Savoyban próbái! Bemutató: december 15-én!

2017-12-05 10:14

Laczák Boglárka művésznő a szegedi operatársulat magánénekese. Miközben a Carmen címszerepére készül, mintegy “mellesleg” kirándul a “könnyű műfaj” terepére: Tangolita szerepét énekli és alakítja a Savoyban.

Vele beszélgetünk.

Hogy tetszik ez a könnyű flört az operettel?

Az operett, mint műfaj, egyáltalán nem könnyű. Egyszerre kell tudni táncolni, énekelni és kiválóan prózát mondani. Ha valamelyikben is gyengébb vagy, rögtön lebuksz, és ugrik a mutatvány. Tangolita a 20. szerepem, és az eddigi tendencia szerint csak minden 10. szerepem operett-alak. Bob herceg Viktória hercegnője volt a 10.
Egyébként pedig kellenek a könnyű flörtök, attól csak erősebb lesz a drámai hatás. Néha kell, ami felkönnyíti, fűszerezi az énekes palettáját, különben a nagy drámába belefulladunk.

Milyen lesz az ön Tangolitája?

Veszélyes, tüzes, nőies, megnyerő, bátor, ezerdolláros nő. The Really Woman!

Nem csak énekel, táncprodukcióra is készül. Megtudhatjuk mi az?

Ennek a produkciónak köszönhetem, hogy megismerhettem Bóbis Laci kiváló táncművészt, aki remek ember és nagyon kedves.
Türelemmel és bíztatással elhitette velem, hogy én egy remek flamenco táncbetét kivitelezésére is alkalmas leszek. Így szeptember óta az Ő keze alatt művelem a testem és táncolom a flamencot, amitől szép tartást és magabiztosságot is kapott a figurám. Én pedig annyira megszerettem és magaménak érzem, hogy bemutató után az első dolgom lesz beiratkozni egy újabb flamenco kurzusra!

Operaénekesek és prózai színészek együtt szerepelnek, nyilván inspirálják egymást…
Horváth Péter rendező úrtól megkapunk minden segítséget. Végtelen türelemmel és szeretettel segít hozzá a karakter megformálásához. A prózai részeket is együtt színezzük, hangszereljük Mindezt remek hangulatban, sok nevetéssel teli, kellemes próbákon, melyek hangulata bizonyára a nézőkre is ráragad. A Savoy láttán száj nem maradhat lógva! Természetesen az énekeseket a próza, a színészeket az éneklés állítja kihívás elé. Így egészítjük ki egymást!

Ön Szegeden született? Mi köti a városhoz, mit szeret benne?

Budapesten születtem, nevelkedtem, és ott végeztem a Zeneakadémián. Diplomázás után egy előéneklésre jöttem Szegedre, Pál Tamás karnagy úr hívására. Megfeleltem, és a következő évadban debütáltam is az Anyegin c. opera Olgájaként. Azóta a színház címzetes operaénekes-szólistája vagyok. Kisebb-nagyobb szerepek után most már címszereppel is megbíznak. Szeretnek. Kitűntettek az Operabarátok Díjával és a Dömötör Díjjal is. Elismerik a művészetemet.