Primavera: vidéki társulatok az Erkelben, Szeged Verdivel képviselteti magát

2018-05-15 11:59

A Magyar Állami Operaháznak mint nemzeti intézménynek rangjából és helyzetéből fakadó kötelessége a vidéki és határon túli magyar operajátszás támogatása.
E felismerés hozta létre 2013-ban a Primavera-sorozatot: egy héten át vidéki operatársulatok bemutatói váltják egymást az Erkel Színházban.

Idén Kerényi Miklós Gábor rendezésében Rossini A sevillai borbély című vígoperájával a Győri Nemzeti Színház előadása nyitja a fesztivált május 15-én, kedden. Másnap este láthatja a közönség Verdi Ernaniját, a Szegedi Nemzeti Színház előadását Pál Tamás dirigálásával, Toronykőy Attila rendezésében, László Boldizsár, Kelemen Zoltán, Cseh Antal és Nadia Cerchez főszereplésével.

A Miskolci Nemzeti Színház 17-én A varázsfuvolával mutatkozik be. 18-án Kolonits Klárával a címszerepben, Nadine Duffaut rendezésében, Szabó Sipos Máté dirigálásával Bellini Normájával vendégszerepel a debreceni Csokonai Nemzeti Színház társulata, 19-én pedig a Pécsi Nemzeti Színház Johann Strauss operettjét, A denevért adja elő. A Kolozsvári Magyar Opera előadása, Verdi Rigolettója zárja a Primavera-sorozatot május 20-án.

Forrás: Délmagyarország