Az apátfalvi tűzkárosultaknak gyűjtöttek a színházi jótékonysági esten

2018-09-12 15:50

170 ezer forintot kapott Erzsébet és családja.

170 ezer forint gyűlt össze múlt szombaton a Somló Gábor és Bodnár György tiszteletére rendezett jótékonysági gálaműsoron a szegedi kisszínházban. A pénzt lapunk közvetítésével a két ötletgazda tegnap délután adta át Ottlokán Lászlónénak – az ötgyerekes özvegyasszonynak két hete égett le a háza. Kiderült: a család nem csak az összeget kapja meg.

– Nem találok szavakat. Megható, hogy olyan emberek is a segítségünkre sietnek, akik nem itt élnek, nem ismernek bennünket személyesen – mondta az apátfalvi Ottlokán Lászlóné tegnap délután. Ekkor vette át azokat az adományokat, amelyek a múlt szombati jótékonysági születésnapi gálán gyűltek össze – az estet a Szegedi Nemzeti Színház két 65 éves munkatársa, Somló Gábor színművész és Bodnár György nyugdíjas főfodrász tiszteletére tartották a kisszínházban. A nagy sikerű, telt házas előadáson 150 ezer forint gyűlt össze, amit a két ünnepelt egy Londonból egy összegben érkezett 20 ezres adomány kíséretében, no meg kisebb ajándékokkal, többek között egy házi áldással együtt adott át.

Megírtuk: az özvegyasszony faluszéli kis háza bő két héttel ezelőtt leégett – az is csak a szerencsén múlt, hogy a tűzben senki sem sérült meg. Erzsébet férje öt évvel ezelőtt meghalt, most öt gyermekével és betegeskedő édesanyjával él együtt, egy makói boltban dolgozik eladóként. A családnak az önkormányzat szükséglakást biztosított. Az továbbra sem derült ki, pontosan mi miatt csaptak fel a lángok, az azonban már valószínűnek látszik, hogy a Szabadság utcai házat nem lehet helyreállítani. A család Makóra, egy most még felújítás alatt álló házba fog költözni, de hogy a mesterek mikor végeznek a munkával, egyelőre nem tudni.

– Megrendítő ez a tragédia, és csodálatra méltó, milyen erős az édesanya

– mondta Somló Gábor, miután elbeszélgettek Ottlokánnéval, és megnézték a ház romjait. A színművész hozzátette, boldogság, hogy ennyi pénz összejött, hálás az adományozóknak, az előadásban szerepet vállalt kollégáknak, a színház vezetésének és lapunknak is, hogy felhívtuk a figyelmet a családra. Bodnár György azt is hangsúlyozta, a pénzhez sokan csak pár száz vagy ezer forinttal tudtak hozzájárulni, de mindenki jó szívvel, szeretettel adta, amit adott.

A két színházi ember egyébként Apátfalván először a polgármesteri hivatalban találkozott Ottlokánnéval, valamint a falu polgármesterével, Szekeres Ferenccel. A hivatalban az is kiderült, hogy a család a pénzbeli támogatáson túl egy hűtőszekrényt és egy szoba teljes berendezését, illetve három nagy méretű szőnyeget is fog kapni – ezeket szintén a két ünnepelt baráti köréből ajánlották fel. A polgármester megígérte, hogy megszervezi ezek átszállítását Szegedről Apátfalvára.

 

delmagyar.hu