A Filharmónia Magyarország repertoárja: a klasszikus zenekarok krémje és a pápai kórus is Szegedre látogat

2021. június 15.

Mások mellett a Concerto Budapest, a The King's Singers és a Budapesti Fesztiválzenekar is koncertet ad a Filharmónia Magyarország következő, szegedi évada során. Nyáron ismét megnyitja kapuit a Dóm kerti Zenés Esték programsorozat, augusztus 5-én a vatikáni Sixtus-kápolna kórusa lép fel a napfény városában.

Világhírű együttesek és elismert szólisták lépnek színpadra a Filharmónia Magyarország következő, szegedi évada során – jelentette be Szamosi Szabolcs ügyvezető igazgató sajtótájékoztató keretében hétfőn.

A Filharmónia Tisza-bérlet október 10-én hazánk egyik vezető nagyzenekara, a Concerto Budapest hangversenyével indul a Kossuth-, Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas művészeti vezető, Keller András vezényletével. A Wagner, Sosztakovics és Richard Strauss műveit felvonultató koncerten közreműködik Szergej Krilov, világszerte elismert hegedűművész.

December 14-én a Budapesti Fesztiválzenekar látogat el a napfény városába, előadásukban John Stanley, Corelli, Vivaldi, Mozart és Britten darabjai hangzanak majd fel. Az új évet január 20-án a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Baráth Emőke szopránénekesnő koncertjével nyitja a Filharmónia. Korunk egyik legavatottabb Mozart interpretátora, Takács-Nagy Gábor karmester Mozart és Grieg darabokkal készül az estére.

Február 14-én a Szegedi Szimfonikus Zenekarra irányul majd a reflektorfény a Szegedi Nemzeti Színház színpadán. Gyüdi Sándor, igazgató elmondta, magyar-lengyel műsorral készülnek. Liszt kevésbé ismert Hungária szimfonikus költeményét, Bartók Négy zenekari darabját, Kodály Fölszállott a páva variációit és Chopin e-moll zongoraversenyét hallhatja majd a közönség. Utóbbi szólistája Balázs-Piri Soma zongoraművész, a 2018-as Virtuózok műsor korcsoportgyőztese lesz. Az évadot március 19-én a The King’s Singers koncertje zárja.

A teljes cikk a Délmagyar.hu oldalon olvasható.

Fotó: Frank Yvette / Délmagyarország
Galéria: Szabó Luca