Áramszünet okozza a galibát a Kisszínházban

2021. október 21.

Egy rövidzárlat, egy füllentő szerelmespár, egy mit sem sejtő örömapa, egy kisemmizett szomszéd, egy furcsa, német műgyűjtő és egy elhagyott szerető okoz kalamajkát a Szegedi Nemzeti Színház jövő heti bemutatóján. A Black Comedy bohózat szereplői a sötétben (tipi-)tapogatóznak, miközben a néző mindent lát.

Legutóbb a Matyi elszabadul produkció kapcsán találkozhatott a szegedi közönség az országszerte elismert, ifjú rendezőpáros különleges látásmódjával és humorával. Benkó Bence és Fábián Péter most Peter Shaffer nagy sikerű vígjátékát, a Black Comedy-t álmodta a Kisszínház színpadára.

A jövő hét pénteki premier apropóján közönségtalálkozóra hívták a színházbarátokat szerdán a Reök-paoltába, ahol a rendezők mellett a szereplők közül Menczel Andrea és Szegezdi Róbert mesélt a produkció kulisszatitkairól.

A darab legfőbb különlegességét az a színháztechnikai trükk adja, hogy a fény és a sötétség érzete felcserélődik a színpadon.

A produkció vaksötétben kezdődik, ám szerepük szerint a színészek ekkor még látnak, csupán a nézők elől maradnak rejtve a vizuális történések. Majd egy hirtelen bekövetkező áramszünet következtében a színpad kivilágosodik, ám a szereplők onnantól kezdve kénytelenek sötétben tapogatózni. A Carol Melkettet alakító Menczel Andrea elárulta, a legnagyobb kihívást az okozta számára, hogy rutinná váljon, hogy nem nézhet színészkollégái szemébe.

A teljes cikk a Délmagyar oldalán olvasható.

>> Fotó: Török János / delmagyar.hu