Csoda történik ég és föld között

2021. október 12.

Telt házzal fut premierje óta A padlás musical a Szegedi Nemzeti Színházban. A Kölyök szerepét alakító Fekete Lindával karaktere kihívásairól és a harminc éve töretlen népszerűséggel futó mese sikerének titkáról beszélgettünk.

Presser Gábor és Sztevanovity Dusán 1986 nyarán írta meg A padlás című musicalt. A darabot azóta töretlen sikerrel, folyamatosan műsorára tűzi a Vígszínház, de Rádiós, Süni, Mamóka és a négy Révészre váró szellem története megelevenedett már hazánk valamennyi teátrumának színpadán. A Szegedi Nemzeti Színházban Méhes László álmodta újra a varázslatos mesét. Az előadás bemutatóját szeptember 24-én tartották, azóta telt házzal fut a produkció.

Őszinteség és naivitás

A Kölyök szerepében az egyik szereposztásban vendégművészként Fekete Lindát láthatja a közönség, aki először játszik a Szegedi Nemzeti Színházban. Elmondta, felettébb közel érzi magához karakterét.

– Már játszottam e szerepet a szombathelyi Weöres Sándor Színházban, ahol nyolc évig voltam társulati tag. A szegedi csapattal csodás dolgozni, nagyon befogadóak és jó fejek. A Kölyök pedig egyszerűen én vagyok. 530 éves szellem, mégis végtelenül naiv abban az értelemben, hogy fáradhatatlan lelkesedéssel tud rácsodálkozni a dolgokra, mindig őszinte, optimista, és töretlen hit jellemzi. Ő az, aki soha nem adja fel, jöjjön bármilyen nehézség, reménytelve buzdítja a többieket. A mese szerint hiába végezték ki hajdanán, mert kimondta az igazat a királyról, ennek ellenére mindig bízik a jóságban – fejtette ki.

A teljes cikk a Délmagyarország oldalán olvasható.

>> Fotó: Frank Yvette