Horgas Ádám elkészült Hitchcock krimijének paródiájával, de egyelőre csak házi főpróbát tartottak a színészek a járvány miatt

2020. december 28.

A padlás című musical után a héten befejezték a színházban a John Buchan regénye alapján készült Alfred Hitchcock krimi, a 39 lépcsőfok próbáit. Egy hónap alatt ez már a második darab, aminek főpróbáját zárt ajtók mögött tartották meg a járvány miatt.

Az eredeti évadtervben nem is szerepelt az Alfred Hitchcock krimi, amelyből 2005-ben Patrick Barlow írt színdarabot, ami a londoni bemutató zajos sikere után az egész világot bejárta.

A műsorváltozást a járvány helyzet indokolta, az új darab a Chicagót váltotta volna ki, amit eredetileg december 18-án szerettek volna bemutatni.

– A világon a legtöbbet játszott musical, a Chicago olyan nagy ívű, sokszereplős zenés produkció lett volna, amit csak úgy érdemes színpadra állítani, ha teltházak előtt lehet játszani. Ez pedig most a járvány miatt nem volt lehetséges, ezért elhalasztottuk a bemutatót és új darabot kerestünk helyette – mondta a próbák kezdetén Barnák László főigazgató.

A darab igen, de a rendező személye nem változott, a krimi-vígjátékot is Horgas Ádám állította színpadra, aki szerint egy gyorsreagálású előadást sikerült alkotniuk.

A teljes cikk a Szeged.hu oldalán olvasható.