Király Levente és az LGT: a pincétől a padlásig Szól a rádió a szegedi színházban

2021. február 19.

Lassan egy éve, hogy a színházak is teljesen kiszorultak a pandémia miatt az online térbe. A legtöbb kulturális intézmény igyekszik egyre több tartalmat feltölteni, hogy ne veszítse el kapcsolatát a közönségével. A szegedi színház most az operatagozatot mozgatja meg: az LGT legendás számát, a Szól a rádiót dolgozták fel.

–  Egy ötperces kisfilm keretében szól majd a zene, egészen pontosan az LGT Együttes legendás száma, a Rádió, amit Warnusz Zsuzsa dolgozott át acapella formátumra, mindössze egyetlen ütős hangszert szólaltat meg benne Vígh István. A filmes produkcióban nemcsak a kórus és a színház énekesi szerepelnek majd, hanem a tánckar is. Az operatagozat összes tagja részt vesz a különleges produkcióban – tudtuk meg Horgas Ádámtól, a kisfilm rendezőjétől.

A Szegedi Nemzeti Színház legújabb vállalkozása nemcsak ettől különlegesen izgalmas, hanem azért is, mert Király Levente, a Nemzet Színésze lesz a kisfilm főszereplője.

– Az egész produkciót egy álomképhez tudnám hasonlítani, mintha Levi bácsi otthon álmodna a színház szépségéről, szeretetéről rádióhallgatás közben. Az opera és táncos csapat pedig végigjárja, végig énekli és táncolja az épületet.

Horgas Ádám azt is elmondta, a nagyszabású produkciót, amelynek létrejöttéért több mint félszázan dolgoztak, több napon keresztül forgatták, és az épület szinte minden szegletét bejárták.

A teljes cikk a Szeged.hu oldalán olvasható.

-- fotók: Szabó Luca / Szeged.hu --