“Nem múlik el nyomtalanul 2020” – exkluzív Szeged365 interjú Borovics Tamás színművésszel

2021. február 11.
Borovics Tamás | fotó: Szabó Dávid

“Minden rendben van… a frászt, semmi sincs rendben” – kezdte beszélgetésünket egy nagy kacajjal megspékelve, jellegzetesen dörgedelmes hangján Borovics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház ikonikus arca. A közismert színész egy reklámszöveg erejére ugrott be a Kárász utcai irodánkba, mi viszont kihasználtuk az alkalmat: ha már bejött, addig nem engedtük, amíg jól ki nem faggattuk. Tervek, előadások, 2020 árnyéka és egy tipp, hogy szerinte mikor kapjuk vissza a teljes, normális életünket Szeged és a galaxis egyetlen Borójával.

A FRÁSZT, SEMMI SINCS RENDBEN

Volt pofánk megkérdezni, hogy minden rendben van-e a kedvenc színészünkkel. “Persze, minden rendben van…” – kezdte, majd egy nagy kacaj kíséretében rákontrázott saját magára, egy frászt, semmi sincs rendben. Boró szerint a rengeteg viszontagság ellenére mentálisan nem volt kifejezetten rossz év 2020, neki speciel szellemileg, fizikailag jót tett, viszont a tavaly tavaszi karantén és a vele járó bezártság kikészítette őt is.

“Ilyen helyzetet még talán a nagyapáink sem éltek át a háború alatt” – magyarázta a közismert színész, aki szerint a 2020-as karantén egy kicsit olyan volt, mint a légópincében várni, hogy vége legyen a bombázásnak, igaz, itt más volt a fegyvernem. Szerinte a mi generációnkkal is az fog történni, mint a nagyszüleinkével: túlélő típussá váltak, megváltozott a gondolkodásmódjuk a világról.

NEM ÁLLT MEG AZ ÉLET A SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZBAN

“Attól, hogy a nagyközönség előtt kénytelen volt bezárni a színház, még nem állt meg az élet” – mesélte. Gyakorlatilag végig próbálták 2020-at, arra várva, hogy bármikor eldördülhet a startpisztoly. Az előadásokat lepróbálták és “feltették őket a polcra”, hogy csak le kelljen venni és leporolni, ha újraindul az élet.

A teljes interjú Szeged365 oldalán olvasható.

A beszélgetés ITT hallgatható meg.

-- fotó: Szabó Dávid --