A népzenétől a rock and roll forradalmáig

a Szeged Első Lions Klub rendezvénye

Pál István "Szalonna" és Bandája

A magyar népzenei élet közismert szereplői. Koncertjeiken megszólalnak a Kárpát - medence legszebb dallamai. Muzsikájuk szerte a világon hirdeti a magyar zene szépségét.

A Magyar Állami Népi Együttes muzsikusaiként Príma Primissima díjjal tüntették ki őket 2007-ben. 1999–ben Szalonna elnyerte a „Népművészet Ifjú Mestere“ címet, majd 2006 -ban eMeRTON díjas. 2011 - Köztársasági Érdemkereszt, 2014- Magyar Örökség díj. 2015. évben Liszt Ferenc-díj.

Szalonna és zenésztársai minden népzenei területen otthonosan mozognak, és hangszerük mesterei. A hegedűk mellett egyaránt vezető szerepet játszik a cimbalom és mellette a fúvós hangszerek, amit egy robosztus kísérőszekció egészít ki.

A zenekar tagjai:
Pál István "Szalonna" - hegedű, ének, Pál Eszter – ének, Gombai Tamás – hegedű, Gera Attila - fúvós hangszerek, Karacs Gyula – brácsa,Ürmös Sándor – cimbalom, Doór Róbert – nagybőgő.

 

 

Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák

A Rackajam együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock'n'roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével. A rendkívül energikus produkció mosolya bearanyozza a velük töltött tartalmas, információban, és humorban gazdag estét. Számos ponton utal a rock'n'roll forradalom, az amerikai zenei kultúra és a zenekar elképzelésének kapcsolatára.

Játszóhely: Nagyszínház