Enigma/Melinda álma

IZP-estek

Enigma
Katonka Zoltán koreográfiája

Enigma – görög rejtvény, rejtély, üzenetek titkosítására és visszafejtésére használt, német gyártmányú, forgótárcsás, elektromechanikus berendezés, egyszerű gesztus mögött rejlő túlbonyolított értelmezés. Hogyan változtatja meg életünket a letisztult kommunikáció hiánya? Hogyan befolyásolják ösztöneink a kapott üzenetek dekódolását? Hogyan tudjuk elnyomni ösztöneinket? Hogyan tudjuk áttörni a magunk köré húzott kódfalat? Hogyan befolyásolja mindennapjainkat a kommunikációs színtér torzulása? Van-e kódja az emberi létezésnek?

 

Zene: Kalotás Csaba Koreográfus: Katonka Zoltán

Az előadás 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

 

Melinda álma
Szeri Viktor koreográfiája

Trailer

"Szeri Viktor koreográfiája végtelenül friss és (ön)ironikus. Egy fiatal táncos-alkotó tükre, amely nemcsak saját generációjának fájdalmait és önkeresését tükrözi, hanem a 21. századi ember magára hagyottságának minden nehézsége előtör belőle. Mert a kor embere keresi önmagát. Mind a hagyományokon, mind az embertársain keresztül." (Kovács Péter)

A MELINDA álma a különféle emberi viszonyrendszereket vizsgálja egy trash-(szappan)opera világában. A túlzásokon keresztül próbál rávilágítani az élet egyszerűségére és gyönyörére. Nem táncol – előad, majd a különböző szerepeken keresztül talál vissza önmagához.

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával valósul meg.

 

Produkciós partner: Katlan Csoport

Rendezte: Szeri Viktor
Előadók: Biczók Anna, Kelemen Patrik, Raubinek Lili, Szeri Viktor
Fény: Dézsi Kata
Mentor: Hód Adrienn
Díszlet: Strasser Brigitta

Támogatók: Imre Zoltán Program, Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sín Kulturális Központ

 

 

Az előadás létrejöttét a

támogatta.

 

Játszóhely: Kisszínház