Raktárra „termel” a szegedi színház: négy konyhakész bemutatóval várják majd, hogy levonuljon a járvány

2021. január 11.

A Black Comedy című vígjáték próbáit holnap kezdik el a szegedi színházban. A „k2-es fiúk”, Benkó Bence és Fábián Péter Lúdas Matyi újragondolásuk után Peter Shaffer darabjával térnek vissza Szegedre. Az évadban ez már a negyedik darab, amit készre próbálnak, de nem tudnak bemutatni a járvány miatt.

November eleje óta a kormány rendelete értelmében ismét bezárt a szegedi színház. Tavaly a 12-ből mindössze 4 hónapon át tudtak a háromtagozatú teátrum művészei közönség előtt játszani.

Két játszóhelyen összesen így is 165 előadást láthatott a közönség, ám a nézettségük gyakorlatilag nem csökkent, 84 százalék volt.

Ez a körülményekhez képest különösen jó eredménynek mondható, ami azt is jelenti, hogy a lázméréssel, a távolságtartással és a kötelező maszkviseléssel járó kellemetlenségek sem riasztották el a közönséget a színházba járástól. Ám mindezek miatt a bevételkiesés elérte a 150 millió forintot.

Csak kevesen kérték vissza a jegyük vagy bérletük árát

A járvány miatt ugyanis több darab bemutatója és a tavaszi produkciókat pótló előadásaik is elmaradtak. A színház vezetése úgy döntött, letörli a táblát, hogy a járvány után tiszta lappal kezdhessenek.

A teljes cikk a Szeged.hu oldalán olvasható.