A Félőlény

Várkonyi Mátyás–Békés Pál
A Félőlény
mesejáték
nagyszínház
Kategória: 
Bemutató
Bemutató: 
2018. február 16. 10:00

"Félőlénynek van egy könyvtára, a könyvtárában sok-sok mese, a sok-sok mese pedig arról szól, mint tudjuk, hogy a gonoszoknak a mesék végén tutira annyi lesz. És mert ez le van írva, akkor ez is a világ, sőt, ez a világ, és amíg ezeket a meséket mondja valaki, vagy akár ha nem mondja, de mondhatja, csak a kezébe kell vennie az egyik könyvet a sok közül, és már olvashatja is fennhangon, mondjuk teázás közben, addig a szörnyek világa csak rút látszat, illúzió, kamu.” Békés Pál

De mi lenne a világgal mesék nélkül, milyenek a szörnyek, ha övék a világ, hogyan lehet Félőlényből újra Élőlénnyé válni? A választ mindenki megtudhatja, aki nem fél eljönni a színházba, de azért a biztonság kedvéért a családját is magával hozza. Békés Pál zenés meséje szentimentalizmus nélkül, groteszk humorral, szeretettel kezel félős gyereket és felnőttet egyaránt. Szórakoztat, elvarázsol, s közben megtanít a bátorság fontosságára, a mesék erejére.
AZ ELŐADÁS HOSSZA KB. 120 PERC, EGY SZÜNETTEL.
 

A mese musical a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. engedélyével kerül bemutatásra.
Felhívjuk tisztelt nézőink figyelmét, hogy az előadás közben néhány alkalommal,
rövid ideig tartó erős villanófény-effektek láthatók!
 
 
Tájékoztatjuk tisztelt közönségünket, hogy a 2018. május 3-i előadáson, hallássérült nézőink érdekében, jeltolmács közreműködik.

 

Szereplők: 
Félőlény
Rakonc
Csupánc
Irodaszörny
Alkotók: 
Díszlet-jelmez
Koreográfus
Dramaturg
Zenei vezető
Zenei asszisztens
Súgó
Rendezőasszisztens
Rendező