Hoppláda

Paul Maar
Hoppláda
mesejáték egy részben
nagyszínház
Kategória: 
Bemutató
Bemutató: 
2015. február 28. 14:00

Fordította: Mohácsi Árpád

Ez a remek egyfelvonásos mesejáték egyszerre harsányan vicces és szívszorítóan lírai példázat a barátságról. Borsó és Adalberta szomszédok. Valahol a kerek erdő mélyén, egy-egy elhullajtott ládikóban él ez a kedves manólegény és manólány. A saját ládájuk a mindenük, a kincsük, a legféltettebb titkuk, az életük. Abban laknak, alszanak, öltözködnek. Sokat civakodnak, ugratják egymást, olykor a végletekig képesek egymást bosszantani. De összetartozásuk megkérdőjelezhetetlen. Akárcsak Kay és Gerda vagy Jancsi és Juliska. Ám a Hoppmarsall váratlan érkezése megingatja biztosnak hitt kapcsolatukat. Az újonnan érkezett és nagyon csábítóan doboló-menetelő fiú kegyeinek megszerzéséért harcba szállnak egymással. Borsó, a bátortalan, kicsit félszeg kisfiú példaképet talál a férfiasan ügyes és megnyerő, erős, atlétikus és bátor nagyfiúban. Adalberta az energikus, nagyszájú és talpraesett kislány pedig felismeri benne az idősebb, a jóképű, a csábítóan tökéletes, a mindig nyertes Férfit, álmainak lovagját. De a Hoppmarsall talán csak kihasználja őket. Lehet, hogy szándékosan ugrasztja egymásnak a két barátot? Mit akar valójában tőlük? Lehet, hogy csak a kincses ládikókra vadászik? A két szeretetreméltó főhős fontos kérdésekkel kerül szembe életük e különleges napján. Ki az igaz barát? Az, aki azt mondja magáról? Vagy aki becsapott? Lehet-e a barátom, aki megpróbált elárulni? És hogyan kell bocsánatot kérni, ha megbántottam azt, aki igazán fontos nekem?

Paul Maar (*1937) világszerte gyakran játszott műve Magyarországon eddig Győrben, Szombathelyen és Nyíregyházán aratott sikert. Nemcsak a gyerekeknek lebilincselő élmény, hanem a felnőtteknek is elgondolkodtató perceket szerez.

Paul Maar engedélyét a Verlag für Kindertheater Weitendorf GmbH és a Hofra Kft. közvetítette.

A 2015. február 28-i előadás a Roma Club Alapítvány jótékonysági akciósorozat része.

Avassa be családját a színház kulisszái mögött rejtőző titkokba! Ha érvényes belépővel rendelkezik a Szegedi Nemzeti Színház legújabb mesejátékának február 28-i (szombati) vagy március 28-i (szombati) előadására, közvetlenül utána kulisszák mögötti körsétával lepjük meg! Pincétől a padlásig, a színpadtól az öltözőkig. Minden, amit még biztosan nem látott! A lehetőség korlátozott számban áll rendelkezésre, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát az aktuális előadást megelőző csütörtökig jelezze jegyirodánk munkatársainak.

Az előadás időtartama: 1 óra 10 perc

Szereplők: 
Adalberta
Hoppmarsall
Alkotók: 
Látványtervező
Súgó
Rendezőasszisztens
Rendező