A bűvös vadász – közönségtalálkozó

2022. október 06.
A bűvös vadász

A Szegedi Nemzeti Színház társulata a 2022/23-as évad első opera bemutatójára készül. Október 14-én kerül színre a Nagyszínházban Carl Maria von Weber A bűvös vadász operája.

A premierhez kapcsolódóan zenés közönségtalálkozóra kerül sor az alkotók közreműködésével.
Időpont: 2022. október 11. (kedd) 16.30
Helyszín: Reök-palota (Szeged, Magyar Ede tér 2.)
Résztvevők: Szőcs Artur rendező, valamint a szereplők közül Kónya Krisztina, Máthé Beáta és Réti Attila

A beszélgetést moderálja és zongorán kísér: Dinyés Dániel zenei vezető

Minden erdészállás elnyeréséért és a főerdész lányának kezéért próbalövést rendeznek. Max úgy érzi, hiába szeretik egymást Agátával, ha nem lesz szerencséje, le kell mondania a lányról. Ekkor ellenlábasa, a sötét hatalmakkal cimboráló Gáspár lép hozzá. Maga is pályázik Agáta kezére és az állásra. Elmeséli Maxnak, hogy különös hatalmú golyókat tud készíteni. Hét golyót önt mindig, amiből hat odamegy, amire céloz. A hetedik azonban a Sátáné…

Weber Apel és Laun Kísértetkönyvéből választotta ki A bűvös vadász történetét, aminek a kötet tematikájából adódóan tragikus végkifejlete volt. Ezt a librettistával egyetértésben törölték és egy derűs finálét írtak a helyére. A jó győzedelmeskedik a gonosz felett, Agátát nem lövi le a kedvese, szülei nem halnak bele a bánatba, és a szerencsétlen vadász nem tébolyodik meg.

A közönségtalálkozó megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a gyakornok [at] szegediszabadteri.hu címen lehet október 11-én 15 óráig.

Az eseményt a Szegedi Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalán élőben is közvetítjük.