A víz világnapjára

2021. március 22.

Az I. fokú árvízvédelmi készültséget a Tisza szegedi szakaszán 650 cm-es vízállásnál rendelik el. Ez a szám nagyjából annyi, mint ahány néző fér el nagyszínházunkban.

Ma, 2021. március 22-én 00 órakor, a víz világnapjának kezdetén, távol a riasztási szinttől, 397 cm-es magasságot ért el a folyó (forrás: www.vizugy.hu), miközben szeretett teátrumunk november eleje óta „kiszáradt mederben” reméli a megváltó esőt! 

Társulatunk „III. fokú készültségben”, nagyon várja már, hogy ismét megnyithassa kapuit szeretett nézőink hömpölygő áradata :) előtt!

Ezen a jeles napon Szabó Luca gyönyörű fotójával köszöntjük a ’szőkét’!

A Szegedi Nemzeti Színház elkötelezett híve nemcsak vizeink, hanem tágabb értelemben a környezet védelmének is. Meggyőződésünk, hogy a színház a szemléletformálás fóruma, élen kell járnia jelentős közösségi ügyek elindításában, támogatásában. Azt is gondoljuk: együtt még többet tehetünk a jövőért. Éppen ezért hamarosan csatlakozunk a Miskolci Nemzeti Színház A jövő nézőiért elnevezésű zöld színház projektjéhez, amellyel megtesszük kezdeti lépéseinket a ’zöld intézménnyé’ válás útján!