Alázattal és hálával telt szívvel lépett színpadra

2022. július 10.

Rutinnal, mégis izgatottan lép péntek este a Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszínpadára Szaszák Zsolt, aki Sky szerepét alakította a Madách Színház Mamma Mia! musicaljében. A fiatal színész korábban az Apáca Show és a Titanic produkciókban is közreműködött már a Dóm téri játszóhelyen.

Az Apáca Showban rajongó tömegként vettem részt, az volt az előléptetés, amikor már ministráns lehettem. A Titanicban már utolsó előtti szereplőként, de kiírták a nevem a színlapra. Óriási büszkeség volt számomra. Akkor hoztam meg a döntést, hogy ez alá már nem megyek. Most pedig egyszerűen fülig ért a szám – mondta el lapunknak Szaszák Zsolt, aki Sky szerepét alakította pénteken a Madách Színház Mamma Mia! musical-előadásában a Dóm téren. Az ABBA-slágerekre épülő előadást szombaton, valamint július 15-én és 16-án is megtekintheti a közönség. 

2020-ban egy casting nyolcvan jelentkezője közül válogatták be a fiatal színészt a Szegedi Nemzeti Színház társulatába, ahol olyan nagyszabású produkciókban remekelt, mint az Időfutár és A padlás. Elmondta, a legkedvesebb feladat azonban a Parasztopera Rolandjának megformálása volt számára. 

Ahogy megkaptam a színészpapíromat az Operettszínház musicalstúdiójában, rögtön bizalmat szavaztak nekem a Szegedi Nemzeti Színházban. Ezért mindig nagyon hálás leszek. Az első év nagyon nehéz volt, hiszen szinte a teljes évadot meghiúsította a pandémia, a következő azonban már fennakadások nélkül tudott lezajlani. Közben a színházat összevonták a szabadtérivel, és azon kaptam magam, hogy az ország legnagyobb kulturális intézményének vagyok oszlopos tagja. Ez elmondhatatlanul jó érzés volt. Kézenfekvő lenne talán A padlás Rádiósát kedvenc szerepemként említeni, de valójában az Roland karaktere volt a Parasztoperában. Imádom azt az előadást, sokat fejlődtem általa – fejtette ki Szaszák Zsolt, aki az évad végén elköszönt a szegedi társulattól. Ahogy fogalmazott, olyan lehetőségek adódtak számára, amelyeket nem utasíthatott vissza. 

Jövőre még lesz egy szegedi bemutatóm, az Egy csók és más semmi operett. Hogy erre visszahívtak, igazi lelki simogatás számomra – közölte.

A Madách Színház ABBA-musicaljének előadói közösségéhez a négyszázadik előadáskor csatlakozott. A darab premierje 2014-ben volt a Szegedi Szabadtéri Játékokon, azóta is az egyik legsikeresebb produkció a nyári színház történetében. 

Kezdetben nehéz volt újként, hiszen ez már egy begyakorolt előadás volt a többiek számára. Nagyon izgultam, de most már, körülbelül 15 előadás után a magaménak érzem. Már merek mutatni dolgokat a rendezőnek, Szirtes Tamás tanár úrnak, illetve egyáltalán merek vele beszélgetni, ami nagy szó annak fényében, mennyire tisztelem. Az, hogy ekkora lehetőséget kaptam az ország legnagyobb szabadtéri színpadán, leginkább alázatot és hálát ébresztett bennem. Az első Dóm téri próbán fél óráig csak gyönyörködtem a díszletben, úsztam a boldogságban – mondta a színész, aki az édesapja kilétét kutató Sophie vőlegényét alakítja a musicalben.

A teljes interjú a Délmagyar oldalán olvasható.
>>> Fotó: Török János / delmagyar.hu