Közönségdíjat kapott a Látványtér kiállításon a szegedi Padlás musical jelmezeiért Horváth Kata

2023. május 08.
A padlás - félig mese, félig musical 9-99 éves korig

Közönségdíjat nyert az Év jelmeztervezője versenyen Horváth Kata a Szegedi Nemzeti Színházban 2021 szeptemberében bemutatott A padlás című musical jelmezeiért. A Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társaságának Látványtér című kiállításán június végig tekinthetők meg az idei versenyre nevezett alkotások.

Az első Látványtér kiállítást 2010-ben az előző két év produkcióiból válogatva rendezték meg, felismerve a hiányt, hogy bár munkájuk nélkül nem jönnének létre az előadások, nem születne meg a színpadon az a bizonyos „varázslat”, a nagyközönség előtt nevük és munkájuk mégis leginkább ismeretlen. 

A 2010 óta évente megrendezett összegző tárlatok sokat tettek és tesznek a szakma láthatóságért, elismertségéért.

A Színházi Olimpia keretében idén a jelentkező tervezők maguk választhatták ki legkedvesebb produkcióikat az elmúlt tizenöt évből.

Jelmeztervező kategóriában Horváth Kata közönségdíjat kapott A padlás című musical jelmezeiért.

Presser Gábor és Sztevanovity Dusán musicaljét 2021. szeptember 24-én mutatták be a nagyszínházban. A Méhes László rendezte előadás olyan sikeres, hogy azóta is repertoáron tartja a színház.

Az elmúlt tizenöt év jelmezeiből válogatott kiállításon a szakma több generációja képviselteti magát, mintegy negyven alkotó mutatkozik be.

A Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társaságának kiállítása június 25-ig tekinthető meg Budapesten, a Pesti Vigadóban.

A teljes cikk a Szeged.hu oldalon olvasható.