Szeged legerősebb márkái fogtak össze

2023. január 17.
Felföldi Károly (Pick Szeged Zrt.) és Barnák László / fotó: Szabó Luca/Szegedi Nemzeti Színház

A Szegedi Nemzeti Színház idei évadának legnagyobb volumenű bemutatójára készül: minden idők egyik legismertebb musicaljét, a Hegedűs a háztetőnt március 17-től, Barnák László főigazgató rendezésében, a Nagyszínházban láthatja a közönség. A Hegedűs a Pick Szeged Zrt. tulajdonában lévő épületből indul útjára, és meg sem áll a háztetőig.

Az önkormányzati fenntartású intézmények kötelező zárva tartása alatt a Pick Szeged Zrt. biztosít helyszínt a Hegedűs a háztetőn próbáinak a Felső Tisza-parti épületében. A nagylelkű felajánlásnak köszönhetően a mintegy 70 fős stáb kényelmesen készülhet fel a 2022/23-as évad szuperprodukciójára.

Felföldi Károly, a Pick Szeged Zrt. gazdasági igazgatója a mai sajtótájékoztatón elmondta, nagy öröm számukra, hogy ebben a nehéz helyzetben segítséget nyújthatnak a Szegedi Nemzeti Színház társulatának. Lehetőségeikhez mérten igyekeznek támogatni a szegedi kulturális életet, dolgozóik számára is biztosítják a kultúrafogyasztást, ezért is váltanak évek óta mecénás bérletet a teátrumba.

Barnák László a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója megerősítette, hogy valóban hatalmas segítség a Hegedűs a háztetőn csapata számára, hogy a Pick Szeged Zrt. próbahelyszínt biztosít. Ez az együttműködés szerinte országos szinten is példaértékű a forprofit szektor és a kulturális intézmények számára egyaránt, különösen ebben az időszakban. Mindkét félnek gyümölcsöző az együttműködés, hiszen a forprofit szektorban a munkavállalók számára nyújtott kulturális élmény erősíti a cég iránti elköteleződést és javítja a munkamorált is.