Történetüldözés a Szegedi Nemzeti Színház színművészeivel

2022. január 03.

A Szegedi Nemzeti Színház és a Faktor Terminál Szegedszombat elnevezésű összművészeti közösségi projektjének újabb állomására január 15-én, szombaton 14.30-tól kerül sor. Programunk második alkalmán tovább kutatjuk napjaink boszorkány históriáit!

A Szegedszombat alkotócsapata (Schermann Márta rendező, Kállai Ákos színházpedagógus és Gimesi Dóra író) egy olyan közösségi színházi projekt elkészítésén dolgozik, amely a szegedi boszorkányperek történelmi dokumentumait és legendáit a mai szegediek személyes vagy fikciós történeteivel szövi össze.

Történetüldöző foglalkozásunk során a civil jelentkezők és színházi alkotók együttműködve, egy kreatív közösségi folyamatban kutatják a boszorkányüldözés és korunk társadalmi folyamatainak párhuzamait. Különböző színházi gyakorlatok és játékok segítségével keresünk személyes kapcsolódási pontokat, történeteket és városi legendákat, hogy feltárjuk miként élnek tovább napjainkban a boszorkányperek.

A felmerülő tartalmakat az alkalom során rögtönzött alkotásokban összegezzük, melyek inspirációs alapul szolgálhatnak majd a projekt végén megszülető közösségi színházi előadás történetéhez.

A foglalkozáson résztvevő alkotók:

Borsos Beáta (színművész)
Fekete Gizi (színművész)
Gimesi Dóra (író)
Kállai Ákos (színházpedagógus)
Krausz Gergő (színművész)
Poroszlay Kristóf (színművész)
Schermann Márta (rendező)

A program ingyenes, azonban a korlátozott részvételi szám miatt kérjük, hogy a kooperalo [at] szinhaz.szeged.hu email címen regisztráljanak. A program védettségi igazolvánnyal látogatható.

Helyszín: Szegedi Nemzeti Színház, nagyszínház / balett terem (bejárat a Deák Ferenc utca felőli oldalon)
Időpont: 2022. január 15., szombat, 14:30–17:30

További információ:
Kállai Ákos kooperalo [at] szinhaz.szeged.hu