Ágacska

Csukás István - Darvas Ferenc
Ágacska
mesejáték
nagyszínház
Kategória: 
Bemutató
Bemutató: 
2014. február 28. 14:00

Ágacska nem igazán tudja, ki is ő. Biztos, hogy nem virág, nem lepke, nem gomba, nem kacsa és nem is béka. Azt mondják, leginkább az emberre hasonlít. Megismerkedik Danival, a kancsal kacsával, Bercivel, az örökké bruhaházó békával és a kitört fogú Pösze egérrel. Együtt indulnak el megkeresni az embert, akitől mindannyian gyógyulást remélnek.

EGÉR: Őrszégben vagyok! Én vagyok az őrszég! Ész a pöszeszégem isz hőszi hadiszérülész! Mivel egy macka kiverte itt elöl egy fogamat! Ész ninc eszen szemmi nevetnivaló! Attól én még teljesz értékű katona vagyok, a híresz-neveszetesz egérhadszereg dicő katonája! Bisztosz, hogy kapok egy kitüntetészt isz a kivert fogamért! Bár, szajnosz, attól még pösze maradok… Egy egérnek rettenetesz capász, ha pont itt elöl ninc foga! Mit gondolsz, hogy az emberek tudnának nekem ide fogat cinálni?

Csukás István Kossuth-díjas magyar költő, író. 1978-tól 1985-ig a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó főszerkesztője volt. Az 1960-as évek közepén fordult a gyermekirodalom felé. Verseskötetei mellett egyre-másra jelentek meg gyermekregényei, mesekönyvei, verses meséi: eddig közel száz kötete jelent meg itthon és külföldön. Olyan halhatatlan mesefigurákat teremtett meg az elmúlt negyven évben, mint például Mirr-Murr, Pom-pom, vagy Süsü, a sárkány.

Szereplők: 
Ágacska
Pösze egér
Dani kacsa
Berci béka
Játékmester
Békakirály
Alkotók: 
Díszlettervező
Jelmeztervező
Mozgás
Zenei vezető
Zenei asszisztens
Súgó
Rendezőasszisztens
Rendező