Bál a Savoyban

Ábrahám–Grünwald–Löhner-Beda
Bál a Savoyban
revüoperett
nagyszínház
Kategória: 
Bemutató
Bemutató: 
2017. december 15. 19:00

Férj, feleség, új élet, régi szerető, találka egy fülledt szeparéban, a pincér lefizetve, a bárban szól a vérpezsdítő dzsessz... A csinos fiatal amerikai hölgy titokban zeneszerző, a török Musztafa Bey nyíltan világfi. Minden adott egy sikeres operettbonyodalomhoz, mely természetesen vidám véget ér: mindenki előre és visszamenőleg is megkapja párját, egyedül a félénk, de hódítani vágyó ügyvéd marad hoppon.

Könnyed szerelmi vígjáték, remek karakterekkel, frappáns jelenetekkel, fülbemászó zenével. A német eredetiből készült 1933-as magyar változatban a prózát Heltai Jenő, a dalszövegeket Romhányi József humora teszi még ellenállhatatlanabbá. A magyarországi premieren Musztafa szerepében Kabos Gyula remekelt.

Az első magyar dzsesszoperát is jegyző Ábrahám Pál egyik legnagyobb sikere. Az 1932-es decemberi bemutatón, a 3300 férőhelyes Große Schauspielhausban egész Berlin őt ünnepelte. 1933 januárjában Adolf Hitler lett a birodalmi kancellár. Február 27-én éjszaka felgyújtották a Reichstagot. Április 23-tól a német újságok nem írják le többé Ábrahám Pál nevét.

 

AZ ELŐADÁS HOSSZA KB. 180 PERC, KÉT SZÜNETTEL.

 

Tájékoztatjuk tisztelt közönségünket, hogy a 2018. március 3-i 15 órás előadáson, hallás- valamint látássérült nézőink érdekében, jeltolmács és audio-narrátor közreműködik.

 

 
Játszóhely: Nagyszínház
Jegyárak: 1100-3300 Ft

Szereplők: 
Madeleine, a felesége
Madeleine unokatestvére, Daisy Parker
La Tangolita, brazíliai táncosnő
Celestin Fourmint, ügyvéd
Pomerol, a Savoy főpincére
Archibald, komornyik
Polette, Musztafa exfelesége
Csónakos
Monsieur Albert
Alkotók: 
Díszlettervező
Jelmeztervező
Világítástervező
Koreográfus asszisztens
Koreográfus
Karigazgató
Súgó
Ügyelő
Rendezőasszisztens
Rendező
Közreműködők: 
a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Szegedi Nemzeti Színház énekkara, a Szegedi Nemzeti Színház tánckara, a Tömörkény István Gimnázium tánctagozatos hallgatói