Ballad

Enrico Morelli – Mauro Bigonzetti
Ballad
két egyfelvonásos táncjáték
nagyszínház
Kategória: 
Vendégelőadás
Bemutató: 
2023. május 18. 19:00

A 10. Színházi Olimpia programja.

Az MM Contemporary Dance Company két egyfelvonásos táncjátéka.

Míg az ELEGIA_CARE LANDSCAPES Enrico Morellinek, az együttes koreográfusának munkája, addig a BALLAD, az est címadó darabja, Mauro Bigonzetti műve.

ELEGIA_care landscapes

A táncmű rólunk szól, akik a saját utunkat és identitásunkat keressük. Az Elegia_care landscapes az elveszett pillanatok és kapcsolatok története, kutatás az ember emlékezetében olyan képek és tájak után, amelyek egykor ismerősek voltak. A tánc különböző utak és pályák forgatagává, látszólag egy ősi káosszá válik, egészen a nyugalom visszatéréséig, amely magában hordozza a döntést, hogy átadjuk-e magunkat a megújult reménynek és újjászületésnek.

ELEGIA – trailer

Időtartam: 30 perc.

* * *

BALLAD

A darab portré és tisztelgés a 80-as évek emléke előtt. Zenei képek általi narráció, amely feleleveníti a kor szenzációit, kitörő eufóriáját, „kollektív ostobaságát”, és „feladott álmait”. Életre hívja az akkori idők életérzését, a kreatív alkotói kísérletezés levegőjének „illatát”, azt az időszakot, amelyben a társadalmat a lendület ritmusa és a változás izgalma folyamatos változásra késztette. A darab magával ragadó zenei dramaturgiára épülve kelti életre a korabeli művészeket és a hősöket.

BALLAD – trailer

Időtartam: 40 perc.

* * *

Táncolják:

Emiliana Campo, Lorenzo Fiorito, Mario Genovese, Matilde Gherardi, Fabiana Lonardo, Alice Ruspaggiari, Nicola Stasi, Giuseppe Villarosa, Rossana Samele, Leonardo Zannella

* * *

MAURO BIGONZETTI

Mauro Bigonzetti Olaszország leismertebb koreográfusa. Táncos pályafutása 1979-ben, Rómában indult a Balletto del Teatro dell’Opera-nál, majd Reggio emiliában folytatódott 1983-ban, ahol csatlakozott az Aterballetto társulatához. A későbbiekben jelentősebb nemzetközi balett és tánc együttesek megbízásain dolgozott, köztük a La Scala Ballet, N.Y.C. Ballet, Bolshoi Ballet, Staatsballett Berlin, Gulbenkian Foundation, stb…

Különleges kollaborációja az MMCDC-vel 2020-ban vette kezdetét, amikor a Duetto Inoffensivo-t koreografálta nekik. A Ballada az első alkotás, ami kifejezetten az együttes számára készült.

ENRICO MORELLI

Táncos, koreográgus. A római Accademia Nazionale Danza-ban tanult és itt végezte el a tanári képzést is. Olaszországban számtalan koreográfus  versenyen nyert és táncosként az Olasz Köztársaság Ezüst Medáljával tüntették ki 2001-ben. Olaszországban az MMCDC, az Astra Roma Ballet, a Palermo InDanza, a Company KAOS-Firenze és a Teatro Massimo of Palermo számára koreografált, külföldön a Szegedi Kortárs Balettel és a Miluwaukee Ballettal dolgozott együtt. 2004 óta táncos az MMCDC-nél és az Agora Coaching Project társ-igazgatója, amely egy haladó tréning program profi táncosok számára.

 

16 éven felülieknek ajánljuk!