Egerek és emberek

John Steinbeck
Egerek és emberek
színmű
kisszínház
Kategória: 
Bemutató
Bemutató: 
2012. szeptember 28. 19:00

Fordította: Hamvai Kornél

 A színdarab a nagy gazdasági világválság idején két vándormunkás tragikus történetét tárja elénk. George, az alacsony és fürge észjárású fiatalember és társa, Lennie, a lomha, szellemileg visszamaradott óriás egy kaliforniai tanyán vállalnak munkát. Közös álmuk egy saját tanya, ahol önállóan gazdálkodhatnak. Lennie-t együgyűsége folyton bajba sodorja, és George-nak igencsak észnél kell lennie, ha mindkettőjüket meg akarja óvni a következményektől.

„Ritka eset, hogy két ember együtt vándoroljon. Tudod, milyenek a munkások: jönnek, megkapják az ágyukat, dolgoznak egy hónapig, aztán elmennek egyedül. Sose láttam, hogy valaki törődött volna a másikkal. Nem is tudom, miért. Talán ezen a rongyos világon mindenki fél a másiktól.” (Steinbeck: Egerek és Emberek)

John Ernst Steinbeck (1902-1968) Nobel-díjas amerikai regény-, novella- és színdarabíró. Legismertebb regényei az Érik a gyümölcs, az Édentől keletre és az Egerek és emberek. Az Egerek és emberek színpadi változata New Yorkban azonnali sikert aratott. A darab Pulitzer-díjat nyert.
OF MICE AND MEN Copyright © 1937, John Steinbeck
Copyright © megújítva 1965-ben, John Steinbeck
A szerző örökösének engedélyét a Hofra Kft. közvetítette.

 

Szereplők: 
Alkotók: 
Díszlet-jelmez
Ügyelő
Rendezőasszisztens
Rendező