Evita

Andrew Lloyd Webber
Evita
musical két részben
nagyszínház
Kategória: 
Bemutató
Bemutató: 
2016. november 25. 19:00

Szöveg: Tim Rice
Fordította: Miklós Tibor
Az eredeti színpadi produkció rendezője: Harold Prince

Művészet és hatalom. Hatalom és az ember. A hős a hatalom árnyékában. Rengeteg művészi alkotás foglalkozik ezzel a témával. A legtöbb esetben a hatalom mint az emberi természet, az emberi jellem megrontója, megroppantója jelenik meg. A hasonló témájú művek központi alakja, hőse többnyire férfi, ezért is annyira különleges darab az Evita, melynek középpontjában egy nő, egy politikussá lett színésznő áll.

Eva Perón a XX. század egyik legemblematikusabb, legizgalmasabb nőalakja, kinek drámai sorsát mindenkor érdemes megmutatni. Produkciónk a szerzők eredeti szándékához igazodva, az opera műfajának megfelelő kiállításban kerül a nézők elé a zenei megszólalás és a színpadi komponálás tekintetében. Ugyanakkor könnyedség és humor is jellemzi a művet, melynek nagyszerű szereposztása és majd’ 60 fős énekes-táncos csapata óriási erővel és finom bájjal vetíti elénk e csodálatos nő életének pillanatait. Produkciónk nyári elő-bemutatója a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon óriási sikert aratott.
Az előadás a The Really Useful Group Ltd. szíves hozzájárulásával és a
Hartai Zenei Ügynökség közvetítésével kerül bemutatásra
 
AZ ELŐADÁS HOSSZA KB. 135 PERC, EGY SZÜNETTEL.

Alkotók: 
Díszlettervező
Jelmeztervező
Világítástervező
Karigazgató
Koreográfusasszisztens
Rendezőasszisztens
Rendező-koreográfus
Közreműködők: 
a Szegedi Kortárs Balett, a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Szegedi Nemzeti Színház énekkara, a Szegedi Nemzeti Színház tánckara