Időfutár

Gimesi-Jeli-Tasnádi-Vészits
Időfutár
ifjúsági színmű
kisszínház
Kategória: 
Továbbjátszás
Bemutató: 
2019. október 18. 19:00

Az osztály a Technikatörténeti Múzeumban tesz látogatást, ahol többek közt Kempelen Farkas 18. századi sakk automatáját is megtekintik. Az osztály sakkbajnoka, Hanna mattot ad a gépnek, mire hirtelen 1791-ben találja magát Bécsben, Kempelen műhelyében. A kiváló tudós elmagyarázza neki, hogy úgy építette meg a gépet, hogy a győztes a jövőbe utazhat. Természetesen nem számított arra, hogy fordítva sül el a dolog, és a jövőből csöppen valaki a múltba. Miközben a kislány mindent megpróbál, hogy visszatérhessen a 21. századba, furcsa helyzetek egymásutánjába gabalyodik bele, és az élete is veszélybe kerül.

Az Időfutár sorozat – melyet sokan a magyar Harry Potterként emlegetnek – hatalmas siker volt mind könyvsorozat, mind rádiójáték formában. Fordulatos cselekményével és szellemes dialógusaival a színpadi változat is remekül sikerült.

AZ ELŐADÁS HOSSZA KB. 2 ÓRA 10 PERC, EGY SZÜNETTEL.

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy az előadásban használt fényeffektek epilepsziás rohamot okozhatnak az arra érzékenyeknél!

Az előadás 2022. március 31-én, csütörtökön 14 órától Kaposváron, a Csiky Gergely Színházban vendégszerepelt a X. Jubileumi Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé versenyprogramjában.

 

Díjat nyert az Időfutár kísérőzenéje a X. Jubileumi Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén