Operacsillagok

Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kara
Operacsillagok
jótékonysági gála
nagyszínház
Kategória: 
Vendégelőadás
Bemutató: 
2022. április 11. 19:00

A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi ünnepségsorozatának kiemelt eseménye a szegedi operaéneklés, valamint e nagy múltú egyetem közötti több generációkra visszanyúló, a nemzeti kultúrát hazánkban és a nagyvilágban is ismertté és elismertté tett operajátszás iskolájának ünnepe. Szeged, mint a régió operabástyája, olyan kiemelkedő tehetségű növendékeket indított útjára, akik mára a világ színpadjait bejárva hirdetik Alma Materük fundamentumait. Az itt kapott tudás, emberség, szeretet, hűség és művészi alázat arra predesztinálja a mai kor dolgos alkotóit, hogy egy pillanatra megválva bemutassa mindazt az értéksokszínűséget, mely kiválóan jellemzi a Bartók Béla Művészeti Kar áldozatos munkáját.

Operacsillagok címmel a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kara 2022. április 11-én jótékonysági gálaelőadást rendez, melyen a karhoz szorosan kötődő, a hazai és nemzetközi operaszínpadokon egyaránt elismert művészetik lépnek majd fel.

A gálaelőadáson olyan hallhatatlan, az operairodalom kiemelkedő áriái csendülnek fel, mint Tosca imája, Liú halála a Turandotból, a sevillai borbélyból a Rágalom-ária, vagy éppen a Habanera a Carmenből.

Mindezeket olyan a hazai és nemzetközi operaszínpadokon ünnepelt énekesek adják elő – a teljesség igénye nélkül – mint a Magyar Állami Operaházból érkező, Kálnay Zsófia, Kiss András, Pataki Bence, a Szegedi Nemzeti Színház kiváló operaénekesei Kónya Kriszta és Andrejcsik István, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karán oktató és az Operaházban is játszó Rálik Szilvia, a kar magánének tanszékének tanszékvezetője Temesi Mária, vagy a kínai származási világpolgár, Hongyu Chen.

Azt est egyik sztárvendége Komlósi Ildikó Kossuth-díjas operaénekes, aki a világ legnagyobb operaszínpadainak ünnepelt csillagaként érkezik erre az előadásra, Szegedre.

Közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar
Vezényel: Pál Tamás és Gyüdi Sándor
Műsorvezető: Beslin Anita
Az előadás rendezője: Seres István Pipu

A jótékonysági gálaelőadás bevételét az ukrajnai menekültek javára kívánja a Bartók Béla Művészeti Kar alapítványa felajánlani.