Simándy József Nemzetközi Énekverseny Díjkiosztó Gálakoncert

Szegedi Nemzeti Színház
Simándy József Nemzetközi Énekverseny Díjkiosztó Gálakoncert
gálaest
nagyszínház
Kategória: 
Saját előadás
Bemutató: 
2021. június 20. 18:00

Nagyszabású DÍJKIOSZTÓ GÁLA keretében veszik át díjaikat 2021. június 20-án vasárnap 18 órakor a XI. NEMZETKÖZI SIMÁNDY JÓZSEF ÉNEKVERSENY győztesei a Szegedi Nemzeti Színház nagyszínpadán.
Közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar Gyüdi Sándor vezényletével. A gálát közvetíti az M5, a Bartók Rádió és a Városi Televízió Szeged.

Fedezze fel a jövő operaénekeseit Szegeden!

2021. június 14-20. között kerül megrendezésre a XI. Nemzetközi Simándy József Énekverseny a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kara és a HAZÁM, HAZÁM TE MINDENEM Művészeti és Oktatási Alapítvány szervezésében.

A rendezvény fővédnöke Prof.Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Hagyománnyá vált, hogy a Simándy József Nemzetközi Énekverseny győztesei a versenyhét záró napján nagyszabású Díjkiosztó Gálakoncert keretében veszik át díjaikat a Szegedi Nemzeti Színház színpadán. A koncerten közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar, vezényel Gyüdi Sándor.

A versenyre közel 120 jelentkezés érkezett. A 14-36 éves korú fiatal énekesek négy korcsoportban versenyeznek:

I.          korcsoport: gimnáziumok és zeneművészeti szakgimnáziumok diákjai
II.         korcsoport: felsőfokú zeneművészeti intézmények Bachelor hallgatói
III.        korcsoport: felsőfokú zeneművészeti intézmények Master hallgatói
IV.        korcsoport: ifjú művészek (36 éves korig)

A Simándy József Énekverseny Magyarország nemzetközileg ismert, magas színvonalú énekversenye. A verseny küldetése, hogy felfedezze az ifjú énekes tehetségeket és segítséget nyújtson a fiatal operaénekesek pályaindulásában, valamint példaként emlékezve a verseny névadójára, Simándy József operaénekesre, igényes szakmai-művészi hozzáállására és követendő emberi magatartására. A verseny 2018 óta a Nemzeti Értéktárba felvett intézmény kulturális örökség kategóriában.

A Simándy Énekversenyen ezidáig felfedezett ifjú énekesek mára a magyar énekes kultúra alakítói, munkájukkal, művészi pályafutásukkal bizonyítottan magyar nemzeti értékeink kimagasló képviselői. Közülük sokan Liszt-díjas, Prima Primissima - díjas operaénekesek és a Magyar Állami Operaház Kamaraénekese címmel kitüntetett művészei.

Szeretettel ajánljuk figyelmébe e különleges zenei élményt nyújtó eseményt!

Bővebb információ a simandysingingcompetition.hu weboldalon érhető el.

 

Felhívjuk kedves Nézőink figyelmét, hogy jelenleg hatályos kormányrendelet értelmében előadásaink védettségi igazolvánnyal látogathatók.