Stabat Mater

Szegedi Kortárs Balett
Stabat Mater
táncjáték
kisszínház
Kategória: 
Továbbjátszás
Bemutató: 
2013. február 22. 19:00

Pergolesi: Stabat Mater

Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója

A gyermekét elvesztő mindenkori Anya fájdalmának szól e mű. A legnagyobb öröm megélése után bekövetkezhető legszörnyűbb érzésről. Mely a gyermek elvesztésén érzett közvetlen fájdalmon túl, a halhatatlanság elvesztéséről, a továbbörökítés megszűnéséről, az univerzum végtelen láncolatával való kapcsolat megszakadásáról, ily módon tulajdonképpen a lét értelmetlenségéről is szól. De ugyanakkor a hitről is, hogy semmi nincs hiába, és a fájdalom, szenvedés után van remény az újratalálkozásra.

Háborúk, betegségek, elnyomás és egyéb szörnyűségek miatt sok-sok anya volt kénytelen átélni gyermeke elvesztését a történelemben. Nekik állít emléket a darab, megidézve a kereszt előtt álló Szűz Máriát. Egy anyára emlékezünk, aki az Isten gyermekét hordta szíve alatt, és minden anyára, aki gyermeke mosolyában az Isten arcát véli felfedezni.

Táncolják:

Mária: Zsadon Flóra
Továbbá: Czár Gergely, Csetényi Vencel, Fehér Laura, Hajszán Kitti, Hortobágyi Brigitta, Horváth M. Gergő, Kiss Róbert, Májer Gábor, Markovics Ágnes, Palman Kitti, Szarvas Krisztina, Tarnavölgyi Zoltán, Tóth Andrea

Fény: Stadler Ferenc
Díszletkoncepció: Juronics Tamás
Jelmez: Bianca Imelda Jeremias
Balettigazgató: Pataki András

Koreográfus: Juronics Tamás