Bordás Mária

Master énekművész diplomáját a Királyi Dán Zeneakadémián Susanna Eken tanítványaként vette át 2013-ban. Bachelor tanulmányait a Norvégia tehetséggyáraként aposztrofált Barratt Due Zeneintézetben, Kjersti Ekeberg növendékeként végezte. Az oslói stúdium során két alkalommal is megnyerte a szólistaválogatást a Barratt Due Szimfonikus Zenekarhoz. Számos nemzetközileg elismert mestertől tanult: Patricia McCaffrey, Mark Schnaible, Marton Éva, Kurt Rydl, Carlo Vincenzo Allemano, Anna-Margarethe Dahl, Boris Anifantakis, John Lidal, Gait Sirguey, Mikael Eliasen, Rudolf Jansen, Neville Dove, Hamari Júlia.

Jelenlegi énekmestere: Prof. Dr. Temesi Mária.

A Norvég Operaház számos koncertjének és turnéjának szólistájaként is közreműködött, valamint a LidalNorth Nemzetközi Operaworkshop produkcióinak rendszeres szereplője volt. Számos alkalommal koncertezett a híres norvég zeneszerzővel, zongoristával Wolfgang Plagge-vel.

2020-ban különdíjat nyert a Bécsi Zenei Versenyen, ahol a nemzetközi zsűri hivatalos konszenzusa volt, hogy kiemelkedő tehetséggel, figyelemre méltó muzikalitással és egy nagyon csiszolt technikával énekel, előadásmódja egyedi és megindító.
2013-ban és 2016-ban a Simándy József Nemzetközi Énekversenyen a Magyar Állami Operaház és a Bartók Rádió különdíját nyerte el.

2004 és 2008 között a Magyar Televízió által is élőben közvetített Interoperett Újévi Gálakoncertek rendszeres fellépőművésze volt. Ezekben az években magánúton Andrejcsik Istvántól tanult hangképzést.
A zene mellett más tanulmányokat is folytatott: 2005-ben vette át egyetemi diplomáját a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán, PR szakirányon. 2008-ban a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai karán közgazdász diplomát szerzett. 2014-ben az Opera Europa opera menedzser képzésén is részt vett Como-ban, ahol Nicholas Payne, az Opera Europa igazgatójának munkacsoportjában dolgozhatott. Ugyanebban az évben válogatta be a The Confederation of Norwegian Enterprise kétéves, Global Future elnevezésű felsővezetőket képző programjába, melynek keretében 2015-ben a norvég gazdasági társaságokról szóló törvényből is vizsgát tett a BI Üzleti Főiskolán. Felsőfokon beszél angolul és norvégul. Minősített pályázatíró és pályázatkezelő. 2017 óta a Simándy József Nemzetközi Énekverseny projekt menedzsere, emellett másik nagy kulturális projektje 2014 óta a Norvég Operaházban megrendezésre kerülő LidalNorth Nemzetközi Operaworkshop.