Turbóra kapcsolt a Szegedi Nemzeti Színház

2021. szeptember 20.
Dinyés Dániel / Fotó: Frank Yvette

A Szegedi Nemzeti Színház évadnyitó társulati ülésén fogalmazott úgy Dinyés Dániel zenei vezető, hogy ebben az évadban turbóra kapcsol az operatagozat. – Új energiával igyekszünk feltölteni egy régi cégért – közölte.

– A szegedi operajátszás vidéki viszonylatban első helyen áll mennyiségileg. Miközben Győrben vagy Miskolcon rendszerint egy operát játszanak, Szegeden egynél több szokott lenni, de most ennél is merészebb magaslatokba törünk – fejtette ki Dinyés Dániel zenei vezető.

E merész magaslat nem jelent mást, mint hogy a szegedi színházban operafronton immár korántsem csupán „három a magyar igazság, plusz egy a ráadás”

Ugyanis öt előadás során összesen hat különleges művel várják az operarajongókat. A bemutatók sora Puccini szenvedéllyel fűtött Bohém­életével kezdődik, amelyet egy produkció keretében két egyfelvonásos, Henry Purcell Dido és Aeneas, valamint Tom Johnson Négyhangú Operája követ. Majd Mozart két klasszikusa elevenedik meg a színpadon, a Szöktetés a szerájból és a Don Giovanni. A sorozatot pedig Donizetti Maria Stuarda koncertszerű operájának hazai ősbemutatója zárja.

– Mindezek mellett az operatagozat viszi színre a Leonce és Léna musicalt és a Marica grófnő operettet is – közölte Dinyés Dániel, aki hozzátette, azzal a nem titkolt céllal szerződött tavaly a szegedi teátrumhoz, hogy az operajátszást illő rangjára helyezze vissza.

A teljes cikk a Délmagyar oldalán olvasható

>> Fotó: Frank Yvette / Délmagyar.hu