A KÖLYÖK

Nagy Tibor - Pozsgai Zsolt - Bradányi Iván
A KÖLYÖK
musical Chaplin emlékének
kisszínház
Kategória: 
Bemutató
Bemutató: 
2011. február 18. 19:00

A 2013. január 8-9-10-i KÖLYÖK előadásokon „Mary” szerepét Csorba Kata helyett Sári Éva játssza.

A mű Chaplin klasszikussá vált filmjének alaphelyzetét dolgozza fel, melynek hősei a Csavargó (Charlie Chaplin) és az Utcagyerek, Jacky. Chaplin a milliomosparkban egy utcára kitett gyermeket talál. Az első pillanatban meg akar szabadulni a tehertől, de mivel ez nem sikerül, magához veszi padlásszobájába. A ház rettenthetetlen úrnője Madame Foyer lányával, a szellemileg kissé visszamaradt Lucyval zsarnokoskodik fölöttük. A klasszikus némafilm karakterei elevenednek meg a musicalben: az utcanép, rendőrök, csavargók, esendő és komikus figurák. Egy váratlan fordulat azonban felborítja e furcsa nép életét, mikor Jacky, a kisfiú veszélybe kerül.

"Édes-bús" történet, írta Chaplin a film elejére - ezt a hangulatot követi a musical is, a műfaj törvényei szerint sok humorral, bensőséges emberi helyzetekkel, megható történetekkel, slágerekkel és sok-sok tánccal.

S még valami, amiről kevesen tudnak: Charlie Chaplin első gyermekének rendkívül korai halála után készítette el A kölyök című filmet, mintegy mozivászonra álmodva saját apai érzéseit, fájdalmát.

 

Szereplők: 
Chaplin és a Csavargó
Madame Foyer
Ted, Harry Colbert, Bíró
Ed, Freddy, Árvaházi felügyelő, Főpincér
Med, Tyukowsky, Bíró, Apa
Ben, Harry Lamb, Csavargó a babával
Alkotók: 
Díszlettervező
Jelmeztervező
Koreográfus
Zenei vezető
Zenei munkatárs
Ügyelő - rendezőasszisztens
Rendező