Illatszertár

László Miklós
Illatszertár
vígjáték három részben
kisszínház
Kategória: 
Bemutató
Bemutató: 
2019. december 06. 19:00

László Miklóst „egy darabos” szerzőként szokás emlegetni, ami természetesen nem igaz, de tény és való, hogy az Illatszertár egy aduász. Bárhol, bárki veszi is elő, garantált a siker. Nincs olyan színházi évad, hogy valahol Magyarországon ne játszanák, és akkor még nem is beszéltünk a közkedvelt 1987-es tévéjátékról vagy a hollywoodi feldolgozásokról.

László Miklós vígjátéka – bár a két háború között játszódik – a boldog békeidők hangulatát idézi. A darab szereplői a mindennapi élet apró-cseprő gondjaival vannak elfoglalva: a fiatalok szerelmesek, a házasságban élők féltékenyek, és a műfajból adódóan számtalan félreértés bonyolítja a szálakat.

László Miklós gazdag családból származott, ám a família hirtelen elszegényedett, így apja halála után a fiatalembernek kellett eltartania édesanyját és nyolc testvérét. Dolgozott a cukorkagyárban, ruházati eladóként, nyakkendőügynökként, gépíróként és a budapesti petróleumgyárat is megjárta. Szerencsére az írást sosem adta fel és olyan barátokra tett szert, mint Molnár Ferenc, akinek hatása érezhető László Miklós szellemes dialógusaiban és mély emberismeretében.

AZ ELŐADÁS HOSSZA KB. 180 PERC, KÉT SZÜNETTEL.

 

 

 A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökséggel kötött szerződés alapján kerül színre.

 

Az előadás létrejöttét a

és az Alsóvárosi Gyógyszertár támogatta.

Szereplők: 
Hammerschmidt
Asztalos úr
Sipos úr
Kádár úr
Balázs kisasszony
Rátz kisasszony
Molnár kisasszony
Jancsi
Detektív
Rendőr
Második hölgy
Első hölgy
Egy hölgy
Fiatalember
Sofőr
Alkotók: 
Dramaturg, zenei szerkesztő
Ügyelő
Rendezőasszisztens
Rendező