Bohémélet

Giacomo Puccini
Bohémélet
opera négy felvonásban, három részben, olasz nyelven
nagyszínház
Kategória: 
Bemutató
Bemutató: 
2009. október 30. 19:00

Szövegét írta: G.Giacosa és L.Illica

Puccini tizenegy operát írt. A világ összes operái közt a leggyakrabban játszottak listáját Puccini operái vezetik, a Pillangókisasszony áll az első, a Bohémélet a második helyen.

Sokan azt mondják, azzal magyarázható a Bohémélet népszerűsége, hogy tartalma, zenéje operett könnyűségű. Igen, négy vidám, pajkos fiatalember kalandjai az 1830-as évek Párizsában, egyikük szerelme gyógyíthatatlan beteg, s szerelmese karjai közt leheli ki lelkét.

Megható történet, édes, fülbemászó zenével.

Vagy mégsem?

Négy nyomorgó fiatal a lakbért követelő háziurat legurítja a lépcsőn. Az étteremből, ahol degeszre eszik magukat, fizetés nélkül távoznak. Rodolphe szerelme gyógyíthatatlan beteg, a költő azt akarja, hogy Mimi gazdagságban töltse élete utolsó hónapjait, ezért egy jobb élet reményében elküldi. Az elkergetett lány utolsó erejével visszatér meghalni szeretett párjához.

A nagy művek titokzatosak és többértelműek, százféleképpen tudnak megszólítani minket, s katarzist okozni.

 

2010. március 19-én és 21-én Mimi szerepét ROST ANDREA énekli!
A jegyértékesítés kezdete: 2009. december 1.

Alkotók: 
Díszlettervező
Jelmeztervező
Világítástervező
Karigazgató
Koreográfus
Játékmester
Rendező
Közreműködők: 
Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Szegedi Nemzeti Színház énekkara, tánckara, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola gyermekkórusainak tagjai (Karnagy: Diamant Ágnes és Csányi Zsuzsanna), valamint a Szegedi Egyetem énekkara ( Karnagy: Száz Krisztina )